tiistai 22. maaliskuuta 2011

Neuvola+lääkäri 34+3

Näin siellä sitten kävi. Odoteltiin vuoroa neuvolaan; menin jostain syystä ihan kipsiin, kun meidät noukkikin huoneeseensa toisen alueen neukkatäti ja ilmoitti vielä, että hänen alueensa lääkäri tutkii tilanteeni. Taas ihan uusia naamoja ja ihmisiä, jotka eivät tunne minua; ärsyttävää. Unohdin sitten tuon vuoksi kysyä kaikkia asioita mitä piti, esim. vesijuoksun jatkamista; soitinkin sitten tänään omalle tätille ja hän sanoi, että vielä voin pari viikkoa käydä ja sitten jättää homman muille.

Mukavia ei juurikaan turistu, kun olin kaiketi vähän ylimääräinen tutkittava sille päivälle. Painosta tuli hiukkasen ihmettelyä, kun oli noussut tosi reippaasti taas (oltiin kyllä lähes koko viikonloppu kahvitteluhöttösellä ravinnolla ja vaaka oli eri kuin yleensä) ja sen vuoksi käynkin kontrollissa uudemman kerran torstaina. Kontrollikäynnin varaamiseen vaikutti myös näkemäni mustat pisteet; välillä näyttää kuin mäkäräisparven keskellä olisi.

Verenpaine 118/73
SF-mitta 32,5
Painonmuutos g/vko 2577
Pissa puhdas
Raivotarjonta
Syke ja liikkeet ++
Kohdunsuu kiinteä/kiinni

Lääkäri tutki minut hyvin pikaisesti ja totesi, ettei vielä vaikuttaisi olevan syntymässä. Ultralla katseltiin lapsukaista ja saatiin nyt sitten melkoinen varmuus tyttölapsesta (jopa minun maallikonsilmäni erotti, että ei se ainakaan poika ole); mutta sehän jo tiedettiinkin. Painoarviota emme saaneet, eivät kuulema tee niitä tuossa (missäs sitten?). Ilmeisesti mitään vikaa mistään ei löytynyt, kun ei se täti mitään maininnut.

Tänään nyt sitten alkoi se äitiysloma; tuntuu kummalle ja vähän haikealle, mutta kuitenkin innolla odottavalle. Sain töistä ihanat Arabian Mymmeli kahvikupin ja murokulhon sekä lasten tekemän kortin. Harmi vaan, kun yli puolet lapsista oli kaatunut kuumeen takia vuoteeseen. Käyn kuitenkin jo varmaan torstaina eskarilla äimistelemässä, niin josko sitten näkisin niitä jotka eivät tänään olleet paikalla. Näin hyvin minä maltan kotonani pysyä...

3 kommenttia:

  1. Pikkuaan kokoa arvioitiin ekan kerran sitten rakenne-uä:n synnärillä mennessä. Että ehkä ne siellä sit tsiigaa.

    VastaaPoista
  2. niin taitaa olla täälläkin käytäntö (ainaki jos ei oo mitään komplikaatioita), ku ei ne oo sanonu sitä painoo ku rakenne-uä:ssä.

    VastaaPoista
  3. meillä painoarvioita ja synnytystapa-arvioita oli ihan hirveästi kun oli se raskausdiabetes. Koko ajan höpöttivät, että synnytän jättiläisen ja kasvan itse samanlaiseksi, ihan turhaan pelottelivat.

    VastaaPoista