torstai 21. huhtikuuta 2011

Neuvola 38+5, mummolointia ja lentsua.

Nyt on reissut heitetty. Olimme siis sikoni ja hänen tyttärensä kanssa kaksi yötä vanhempiemme luona - nykyään kyllä tulee kutsuttua äitiä ja isää mummoksi ja papaksi ja paikkaa mummolaksi. Siskoni tytär on kyllä sellainen hassuttelija, että ei sille voi kuin nauraa. Osaa se kiukutellakkin, mutta kukapa kohta 2-vuotias ei osaisi. Ihana lapsi; meinaa vaan pyöreässä kunnossa olevan tätin kunto loppua, mutta onneksi joku onkin aina minun lisäkseni tyttöä katsomassa ongelma- ja nostelutilanteiden varalta. Oli muutenkin mukava olla pari päivää eri ympäristössä kuin normaalisti. Kului päivät nopeasti ja osasin kuitenkin ottaa rennosti, enkä koko ajan ollut siivoamassa niinkuin kotona teen. Kovasti tuntuvat vanhempani jo odottavan Mooseksenkin maailmaan tuloa, eivät taida edes ihan kaikkea malttamattomuuttaan näyttää minulle. Myös tuleva täti on ilmaissut innostuksensa asian suhteen ja veikkaampa, että hänestä ja hänen tyttärestään voi tulla melkoinen lapsenhoidon tehotiimi.

Luulin selviäväni koko raskauden ilman flunssaa, mutta nyt se pirulainen taitaa iskeä. Toivottavasti kuitenkin selätän tämän räkätaudin nenäkannulla ja saan kurkkukipuun helpotusta Panadol-Hotista. En millään malttaisi sairastaa tuloillaan olevia pitkiä pyhiä, kun olisi niin paljon kaikkea voisi tehdä miekkosen kanssa. Mutta jos tauti vie, niin se vie; kunhan ei vain tarvitse kipeänä synnyttämään lähteä. Ei tätä ole vielä pitkään jatkunut, pari päivää jomottanut poskionteloita, jonka arvelin johtuvan siitepölystä ja eilen alkoi kurkkukipu, joka vain tuntui voimistuvan päivän mittaan ja yöllä kurkku olikin välillä jo tosi kipeä.

Mooses on alkanut joko huiskamaan käsillään/kyynärpäillään tai pyörittelemään hartioitaan, koska nyt parin päivän ajan tunnen jotain kummaa möyrintää ihan tuolla navan alapuolella. Ehkäpä se pieni ihminen siellä kaivautuu lähtökuoppiinsa. Myös pyllyllä ja jaloilla pingertäminen on ollut taas ihan mahdotonta; taitaa olla hiukkasen ahdasta toisella. Tulisi jo tähän maailmaan, niin olisi tilaa. Toki tuossa toiveessa voi olla mammallakin vähän oma lehmä ojassa - kun niin kovasti jo tahtoisin, että pieni tulisi syliini. Mutta tulee kun on valmis, niin se vain on ajateltava.

Eilinen neuvola ei juurikaan tarjonnut yllätyksiä - joka on hyvä asia- paitsi taas eri neuvolantädin (eihän se ollutkaan kuin neljäs koko aikana). Paino oli noussut ihan hurjana, mutta kuulema nesteen kertyminen tässä vaiheessa raskautta voi olla melko radikaaliakin. Kohdunpohjan mitta oli kuulema (muka) sama kuin viimeksi, mutta luulen sen johtuvan mittaajasta.

Verenpaine 132/78
Pissa puhdas
Painonmuutos +1400g/vko
Kohdunpohja 34
Raivotarjonta
Liikkeet ++
Syke 135-138

Kaikki on siis vieläkin mainiosti ja viikon päähän varailtiin uutta aikaa; saa nähdä tarvitseeko mennä vai joko olisin käynyt KYS:llä munimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti