lauantai 14. toukokuuta 2011

Kotiolot.

Iso KIITOS kaikille onnitteluista! :)

Kotona ollaan, oltu jo torstaista asti. Pää on pyörällä ja tuntuu, ettei oikein mitään muuta ehdi/malta tehdä kuin vauvajuttuja - ja jos hetken malttaisikin, niin johan kuuluu älähdys. Onneksi mies on osoittanut olevansa ehkä maailman paras ja huolehtivin isä ja kun jäi isyyslomalle heti synnytykseltä, niin on myös koko ajan paikalla. Tyttö välillä oikein erikseen pyytää isäänsä; spesiaalisuhde kehittyi sillä aikaa, kun mamma makasi vielä nukutuksesta heräämässä.

Pää on tosiaan pyörällä, ei niinkään väsymyksestä, vaan särkylääkkeistä ja alle satasen viuhtovasta hempparista. En ole kovin kipeä, -vaikkakin vatsa on aristava ja kumma, erityisesti kylkeä kääntäessä- mutta pitää ottaa rauhassa etten kipeäksi muuttuisikaan. Syön särkylääkkeitä kolme kertaa päivässä, lisärautaa ja piikitän fragminea iltasin (veritulpan esto), suihkuttelen haavaa ja annan sille ilmakylpyjä. Tiistaina tulee terkkari käymään kotikäynnillä ja poistaa tikit samalla reissulla.

Saatiin tämmöinen ainakin vielä yönsä hyvin nukkuva yksilö. Pari-kolme syöttöä yössä joitten jälkeen tyttö taintuu samantien uudestaan unille. Aamulla ja illalla on viserrystunnit, kun seurustellaan kovasti ja päivä oikestaan nukutaan. Syömässä ollaan päivisin vielä vähän miten saattuu, lapsentahtisesti siis. Maitoni ei ihan riitä ravitsemaan tyttöä kokonaan, joten annamme korviketta lisänä tarpeen tullen. Luonteeltaan tyttö tuntuisi tyytyväiseltä, mutta kovalta komentajalta - äitiinsä tullut.

Tässä tällainen pikapostaus kuulumisista. Kirjoittelen joskus myöhemmin tarkemmin synnytyksestä ja muusta, laittelen kuvaakin. Nyt pitää lähteä nappaamaan suuhun jotain, ennen kuin tyttönen herää uneltaan.

3 kommenttia:

  1. Nyt ei tartte ehtiäkään muuta tekemään kuin vauvajuttuja. Nauttikaa! Pienoisella haikeudella muistelen kuuden vuoden takaisia tunnelmia, kun itse kotiuduin sairaalasta esikoisen kanssa. Kamalaa ja ihanaa yhtä aikaa:) Toipumista sinulle! Mukavaa, että teidän neiti tykkää nukkua ja antaa siis äitin ja isänkin nukkua yönsä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että hyvin on lähtenyt kotona vauva-arki pyörimään. :) Ja yhden edelliseen: Nauttikaa!

    VastaaPoista
  3. Minäkin haluan yhtyä edellisiin: nauttikaa! Ja varmasti te nautittekin, eihän sitä muutakaan voi :)

    VastaaPoista