maanantai 6. joulukuuta 2010

Neuvola 18+4, harjotussuppareita ja muita mölinöitä.

Tänneppä ei ole tekstiä ilmaantunut sitten viime käynnin.. Olipa hyvä vitsi heti näin aamutuimaan.

Neuvola siis taas oli ja meni ilman suurempia kommelluksia. Muuten ei mistään ollut mitään sanomista, mutta paino on ehkä noussut turhan paljon. Sen tiesin kyllä itsekkin, kädet kun tuppaavat ihan yksistään käymään työpaikan aamu- ja välipalapöydässä nappailemassa pöydän antimia päättömän hölötyksen lomassa. Pitäisi ehkä jollekkin työkaverille antaa karttakeppi ja pyytää lyömään näpeille, että huonolla itsekurilla varustetun ihmisen napostelu loppuisi. Tämä ongelma on minulla ilmennyt kyllä jo ennen raskauttakin eli suoranaisesti ei ole kyse siitä, että antaisin itselleni luvan syödä miten vain raskaana ollessa. Kaikilla kai on joku paha tapa?
Eikä siellä neukassakaan vielä huolestumaan aleta. Pitää vaan nyt pitää näpit aisoissa, niin ei nousisi tuo paino enää paljoa lisää. Muuten nauvolekäynti näytti suurinpiirtein tältä:

Sikiön syke 140
Liikkeet ok
Hemppari 125 (ilman lisärautaa)
Verenpaineet 122/72
Pissa puhdas
Kohtu tuntuu tuossa het navan alapuolella

Hempparin noinkin hyvänä pysymistä lienee edesauttanut hivenen liiallinen maksamakkaran syönti (jota en kylläkään neuvolassa kertonut) ja yksi ihanan syntinen salatuokio maksalaatikon kanssa. En ole ihan hirveän tosissani ottanut kaikkia ruokarajoituksia; hulluksi kai sitä tulisi, jos ei mitään saisi syödä. Menee siis aurajuustot, sulatejuustot, maksamakkara, jouluna syön taatusti suolakalaa. Enhän minä mitään noista kuitenkaan ihan päätöttämänä vetele nassuuni, vaan silloin tällöin.

Viikko sitten lauantaina, elikkäs viikoilla 18+1 tuli ekat harjoitussupparit. Ainakin kovasti oletan, että niistä oli kysymys. Itiö oli myllännyt koko päivän ihan hulluna, enemmän kuin ikinä ennen ja illalla alkoi ensin kiristämään selkää, sen jälkeen vatsaan ja loppui hetkessä. Näitä kiristyksiä tuli ehkä puolen kymmentä parissa kymmenessä minuutissa ja rauhoittuivat sillä kun söin, lepäilin ja hieroin massua. Olisiko näille jotain muita loogisia selityksiä, kuin harjoitussupparit?

Liikkeet tuntuvat jo melko selkeästi paikoilleen asettuessa. Vaatii kuitenkin ilmeisesti sen, että Mooses ei potki minua selkäpuolella; on nimittäin välillä pitkiäkin aikoja jolloin en tunne mitään.

Mahakumpu tuntuu kovana pallona tuolla jossain pehmeän vararasvakerroksen alla. Kovalla alustalla vatsallaan oleminen ei tule enää kysymykseen; tuntuu sille kuin olisi esim. oluttölkki vatsan alla. Pehmeällä voin vielä pötkötellä surutta. Onkohan normaalia, että kaikki muut huomaavat raskausmahan, mutta itse olen sitä mieltä, että vatsa on vain turvonnut ja lihonut eikä yhtään ihanan pömpön näköinen? Tuntuu, että kaikilla muilla on ihana maha näillä viikoilla! Epistä.

Vauvatavaraa alkaa olemaan jo jonkinverran ja vielä jonkin verran puuttuukin. Turvakaukalo, hoitotaso, imetystyyny, pienet vaatteet ja muita hipleitä on. Puuttuvia on isompia on pinnari ja vaunut. Tosin melko varmasti miehen kummi/serkku työntää puoliomaisuutta mukaan seuraavalla visiitillä eli en rupea vielä hötkyilemään puuttuvien objektien perään.

Rakenneultraa saisi odotella vielä viikon, eniten varmaan jännittää, että selviääkö sukupuoli. Seuraava neuvola on rv 22+3 ja silloin saan raskaustodistuksen ja sitten voikin ruveta kelan lappuja täyttämään innolla ja sen jälkeen odottelemaan äitiyspakkausta (olen jo netistä vähän vakoillut 2010 pakkausta, senhän ilman muuta saan, kun näin alkuvuodesta on laskettu).

Nyt kiidän vetämään toppahousuja jalkaan ja nyhtämään siniristilippua salkoon itsenäisyyspäivän liputusta varten.

Hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille!

1 kommentti:

  1. Vaunuihin kannattaa ehdottomasti panostaa!

    Me ostettiin vaunut heti joulun jälkeen "joulualesta". Saatiin esittelyvaunut älyttömän halvalla! Ne on siis niitä edellisen vuoden malleja, mutta meidänkin vaunuista sanottiin ettei ne poistu markkinoilta, mutta värit vaihtuvat.

    VastaaPoista